YKS Çalışma Taktikleri Nelerdir? YKS' ye Nasıl Çalışmalıyım?

YKS ÇALIŞMA TAKTİKLERİ NELERDİR? YKS'YE NASIL ÇALIŞMALIYIM?


yks'ye nasıl çalışılır

*ÖSYM tarafından YGS-LYS sınavları kaldırıldı. Bu sınavların yerine ise 3 oturumdan oluşan yeni bir sınav sistemi getirildi. Daha önce yapılan YGS-LYS sınavlarının yerine “Yükseköğretim Kurumları Sınavı – YKS”  sınavı geldi. Bu yeni sınav sistemi 3 oturumdan oluşmaktadır. 1.oturum Temel Yeterlilik Testi yani TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi olan AYT ve son oturum olan 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT.

*Bu yeni sınav sistemi ister istemez üniversite adayları için bir stres faktörü olarak ortaya çıktı. Fakat bu yeni sınav sistemin amacı, üniversite adaylarının uzun süren sınav telaşı ve sınav stresinden kurtulmasını sağlamaktır. Bu yeni sınav sistem tarzında korkulacak herhangi bir şey yoktur. Sistem hiç kimseye sıkıntı oluşturmaz tarzında olumsuz düşüncelere kesinlikle kapılmayın. Çünkü soru tarzında ve konularında herhangi bir değişim söz konusu olmamıştır. Çalışmaya kaldığınız yerden devam edin ve bir an önce derslerinize konsantre olun.

Şimdi YKS çalışma taktiklerine bakalım. ( YKS ye nasıl çalışılır)


*Herhangi bir derste veya bütün derslerde temeliniz yoksa mutlaka sıfırdan yani hiçbir şey bilmiyormuş gibi çalışmaya başlayın. Bu hususu özellikle sayısal derslerde uygulayın. Çünkü sayısaldaki orta ve son konular başlangıçta bulunan konular ile bağlantılıdır. İlk konuları anlamadığınız taktirde diğer konuları yapamazsınız ve yapamadığınız için de sayısal derslerden çabuk sıkılıp çalışmayı bırakırsınız. Bu husus özellikte matematik konusu için geçerlidir. Konulara çalışmaya başladığınızda baştan sona doğru çalışın. Sakın karışık konu çalışması yapmayın. Temeli sağlam ve bütün dersleri daha önce en az bir kere bitirmiş olanlar ise karışık kon çalışmasını yapabilirler.

*Elinizin altında birden fazla kaynak olmasında fayda vardır. Herhangi bir konuya en az güvenilir iki kaynaktan çalıştığınızda, çalıştığınız konular hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca farklı kaynaklardan çalışarak, birinde olmayan bir bilgiyi diğer kaynaktan öğrenmiş olursunuz.
Her bir konuyu bitirdiğinizde, konuyu pekiştirmek amacıyla mutlaka o konuyla alakalı en az iki farklı kaynaktan soru çözün. Bu uygulayacağınız yöntem sayesinde bilgilerinizin kalıcılığını artırmış olacak ve öğrendiklerinizi test edebileceksiniz.

*Başlangıçta haftada bir tane deneme çözmenizi tavsiye ederiz. Çözeceğiniz denemeler sayesinde konulardaki eksiklerinizi görmüş olup, konu olarak eksik olduğunuz yerleri tamamlama fırsatınızı yakalayabileceksiniz. Sınav yaklaştığında yani sınava 3-4 ay kala haftalık 2 deneme, 1-2 ay kala 3 deneme, son ayda ise günlük deneme çözmenizde fayda vardır.
YKS de hiç temeli olmayanlar ve temeli olanlar için nasıl ve nerden başlamalı diye birkaç önemli bilgi verdik. Kesinlikte unutmamanız gereken bir nokta vardır. Sizi en iyi tanıyan sizden başkası kimse değildir, sizsiniz. Bu hususla kısaca değindiğimiz önerileri de dikkate alarak kendinize en uygun bir çalışma programı hazırlamalısınız. Yarın veya bir hafta sonra başlarım diye değil de, hemen bu günden itibaren çalışmaya başlamalısınız.






2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları Nasıldır?




BULMACA ÇÖZMENİN FAYDALARI

RÜYALAR BİZE NE ANLATMAK İSTİYOR?

KABUKLU YEMİŞ IQ SEVİYESİNİN GELİŞMESİNDE ETKİN ROL OYNAR


Yorum Gönder

0 Yorumlar