DÜDEN ŞELALESİ-ANTALYA |DÜDEN ŞELALESİ NEREDE|


DÜDEN ŞELALESİ-ANTALYA |DÜDEN ŞELALESİ NEREDE|


Düden şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Düden Şelalesi kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alır ve Düdenbaşı denilen noktada gün yüzüne çıkar. Düden Şelalesinin uzunluğu 40 metre olup, Antalya’ya 7 km uzaklıkta olan ilk kolu Aşağı Düden ve Varsak’a 1 km uzaklıkta olan diğer kolu olan Yukarı Düden Şelalesi olmak üzere iki kola ayrılır. Bu iki kola ayrılan şelaleler Akdeniz'e dökülür.
Turizm açısından ülkemizin gurur kaynağı olan Antalya’da gezip görülecek ve keşfedilecek yerler oldukça fazladır. Bunlardan birisi de Düden şelalesidir. Özellikle şehir merkezi yaşamından sıkılıp doğanın tertemiz bol oksijeni içine çekmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden birisidir. Ayrıca burada piknik yeri ve mesire alanı olarak da kullanılabilmektedir.
Düden Şelalesi ihtişamlı görünümüyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından hayranlık uyandırır. Özellikle turizm sezonunda deniz, kum ve plaj için şehre gelen yüz binlerce yerli ve yabancı turistler, Düden Şelalesini ziyaret etmektedirler. Buraya gelenler hem şelalenin çevresinde bulunan yeşil atmosferin özgünlüğünün tadına varılabiliyorlar hem de 40 metre yükseklikten akan suyun akışını izleyebilmektedirler.
Düden şelalesi ülkemizin en ayrıcalıklı doğal güzelliklerinden birisi olmasının yanı sıra burada çeşitli aktiviteler yapılabilir. Şelalenin etrafında keyifli yürüyüşler gerçekleştirilebilir, ailece piknik yapmak için ayrılan uygun yerlerde piknik yapılabilir, şelalenin etrafında açılan restoranlarda kahvaltı yapabilir ayrıca et ve balık da yiyebilirsiniz.
Düden şelalesine, yerli ve yabancı turistler genelde nisan ayında gitmeye başlarlar. Ayrıca doğa meraklısı olanlar kış aylarda da şelaleye giderler. Düden Şelalesini yaz aylarında sabah 08.00 ile akşam 19.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar