İNCİR VE ZEYTİNİ BİRLİKTE YEMENİN FAYDALARI


"İNCİR VE ZEYTİNİ BİRLİKTE YEMENİN FAYDALARI..!."
incir ve zeytini birlikte yemenin faydaları

İncirle zeytin birlikte yenildiğinde insan vücuduna çok fazla katkı yapar. Yüce Allah (cc) Kerim Kitabında şöyle buyurmaktadır:
 “İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik.” (Tin, 95/1-5)

Hiç bu yüce surenin manasını tefekkür ettin mi? Allah (cc) neden incirle zeytine birlikte yemin ediyor? Acaba neden bu yeminle insanın en güzel şekilde yaratılışı arasında bir ilişki kurulmuş? Çoğumuz incirle zeytinin birlikte yenilmesinin ne manaya geldiği, ne harika faydalar barındırdığı üzerinde düşünmemiştir. Alimler, sadece incir yeme, sadece zeytin yeme üzerine yapılan araştırmalardan kayda değer faydalar elde edememiş. Ancak bunların birlikte yenilmesi üzerine yapılan araştırmalardan birçok faydalı bilgiye ulaşmışlardır.

İncirle zeytini birlikte yemenin en önemli faydaları şunlardır:
  • Kandaki kolesterolü düşürür,
  • Kadınlarda hamile kalma olasılığını artırır,
  • İnsanın genç kalması için vücudun dinçliğine yardımcı olur,
  • Yaşlılık belirtilerini giderir,
  • Metabolizmayı hızlandırır,
  • Hücrelerin görevlerini iyi bir şekilde yapmasına yardımcı olur,
  • Vücuda çalışma gücü kazandırır,
  • Erkeklerde iktidarsızlığı tedavi eder,
  • Kalbi takviye eder,
  • İradeyi güçlendirir.

ELLİLİ YAŞLARDA MISIN?

Ellili yaşlarda olup kandaki kolesterolden şikâyetçi olan birini tanıyor musun?  Bu kişiler incirle zeytini birlikte yemeyi denediler mi?  Bu reçeteyi Yüce Rabb’imiz yazmıştır bizler için. Zira Kitab-ı Hâkim’inde incirle zeytine yemin etmiştir.

ALMITHALONIDZ adlı madde daima genç kalması için vücudun dinçliğinden sorumlu bir maddedir. Bu maddeyi beyin 15-35 yaşları arasında salgılar. 40 yaşından sonra bu maddenin salgılanma oranında azalma olur.
Zeytinle incire edilen yemini, bu yeminin insanın yaratılışı ile olan ilişkisini hiç düşündün mü?
Bu konuda araştırmalar yapan “Japon Araştırma Ekibi” şöyle diyor: “İncirde bulunan ALMITHALONIDZ adlı etkin madde ancak zeytinde bulunan bir madde ile karıştırıldığında etkili olabiliyor.”
Japon Araştırma Ekibinin ifadesine göre en iyi neticeyi veren, bir incir yedi zeytin tanesi şeklinde olan oranmış. İlginç olan “incir ”in Kur’an-ı Kerim’de bir defa, “zeytin ”in altısı açık biri de şu ayette olduğu üzere kapalı bir şekilde geçmesidir.

“Ve bir ağaç ki Tur-i Sinadan çıkar, yağ ve yiyenlere bir katıkla biter .” (Müminun, 23/20)
Burada adı geçen ağaç “zeytin ağacı”dır. Japon Araştırma Ekibi bu Kur’ânî mucizeyi öğrenince hemen Müslüman olduklarını ilan etmişler.

incir ve zeytini birlikte yemenin faydaları


DİĞER ÇAĞDAŞ BİLGİLER

1. İNCİR VE ZEYTİNİ BİRLİKTE YEMENİN FAYDALARI 

2. BİR TOPLUM NASIL ÇÖKERTİLİR

3. ZEYTİNLİKTE İNCİR AĞACI NEDEN OLURMUŞ ÖĞRENELİM

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Sitenizi beğeniyle takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  2. BEN 43 YILLIK DOKTORUM VE DÜNYADA 4. TIP FAKÜLTESİ MEZUNUYUM.
    İNCİDE HALMİTOLDZ maddesi ve zetinle birleşince harika hücre yenilenmesi olur diye bir olmi araşt8rma görmedim. Japonlarin araştirmasi olabilir olmayabilir.
    Kuranda İncir ve zeytinin bir arada anílması ikiisinin birlikte yenmesi gibi bir mana çıkarmak pekde isabetli olmayabilir. Ayetin drvaminda Şu emin belde ve Turisina yada kadem edililiyor
    O zaman İncir Zeytin Emin belde Mekje vevYurivsinayı beraber yiuin veya incirle zeytini Mekjede ve Turi Sinada uiuin (!) manasımí çikaracağız ki bu boş ve imkansızdir. BU YORUM PEK İSABETLİ GELMEDİ. AMA İNCİRİ GÜNDE 5-6 TANE KONSTİPASYON HASTALÍĞİNDA
    YEMENİN TAM TAN ETKİDİ OLMAYAN BİR İLAÇ GİBİ KULLANMAYI DEĞERLİ BİLGİLİ HEKİMKER GİBİ BENDE TAVSİYE EDİYORUM. İÇİNDE SELLULOZ BARSAKLADA KAYMAYİ SAĞLİYOR

    YanıtlaSil
  3. yazımda birkaç kelime düşukluğu var . DOĞRUSU: KURANDAKİ AYETTE İNCİR ZEYTİN EMİN BELDE ( MEKKE) ve TURİ SİNA DAĞINA KASEM edrrimki diyor. O ZAMAN ALLAH : İNCİRİ ZEYTİLE MEKKE İLE VE TURİ SİNA İLE BERABER YİYİNMİ diyor(!)????. veya inciri zeytile beraber MEKKEDE ve TURİSİNA DAĞİNDA yiyinki fayda göresiniz diyor.? Bu mümkün değil ve manasızdır.
    Ben 1967 lerde hiç bir ilacın etki etmediği toplumun % 80 inde bulunan
    konstipasyon hastalığina İNCİRİN YAN ETKİSİ OLMAYAN İLAÇ GİBİ BİR GIDA OLDUĞUNU BİLGE İNSANLARIN TECRÜBELERİYLE İÇİNDE KAYGAN SELLÜKOZ ETKİSİYLE ÇOK FAYDALI OLDUĞUNU DENEYİMLERİMLE GÖRDÜM. ÇEKİRDEĞİNİNDE DİŞ ETİ HADTALİKKARİNA ŞİFA OLDUĞUNU DİŞ DOKTORU arkadaşlar tavsiye ettiler

    YanıtlaSil