ÇAĞDAŞ BİLGİLER

HER ALANDA ÇAĞDAŞ BİLGİLER İÇİN DOĞRU ADRES

çağdaş bilgiler

İnternet, verimli kullanıldığı takdirde ne kadar güzel bir kaynak, değil mi? Evet, ortamda bir bilgi kirliliği olduğunu kimse inkar edemiyor ama birçok konuda işimize yaradığını, faydaları olduğunu inkar etmek de mümkün değil. Kullandığınız arama motoruna doğru kelimeleri yazdığınız zaman akla gelebilecek her konuda çağdaş bilgiler bulabiliyorsunuz örneğin. Bunlar amacınıza göre farklı işlere yarıyor: Örneğin bir ödevinizi yapmanıza, bilgi dağarcığınızın genişlemesine, belli bir konuda karar vermenize yardımcı oluyorlar. Veya aklınızın dağılmasını, kafanızdan atmak, fazla düşünmemek istediğiniz bir konudan uzaklaşmanızı sağlıyorlar.

İnternet ortamında yer alan çağdaş bilgiler hayatımızı kolaylaştırıyor. Gezi –seyahat yazılarına bakarak tatilde gideceğiniz yere karar verebiliyor veya seçtiğiniz bölgede nerelerde kalabileceğiniz, neler yiyip içebileceğiniz hakkında bilgi edinebiliyorsunuz. Alışveriş siteleri ihtiyaç duyduğunuz ürünleri birkaç tıklama sonucunda alabilmenizi sağlıyor. Kişisel gelişim konulu yazılar hayatınızı daha iyi organize etmenize, bazı sorunlarınızı aşmanıza yardım ederken eğitim konulu makalelerden sınav hazırlıkları, meslek ve okul seçimleri gibi konularda fikir alabiliyorsunuz. Kendi içeriklerinize, satmak istediğiniz el yapımı veya hazır ürünlere dikkat çekebiliyor; ziyaretçiler ve müşteriler bulabiliyorsunuz.

İnternet, ne arıyorsanız onu veriyor size: Tarih, coğrafya, dini konular, farklı kültürler, yabancı diller, ulaşım araçları, insanların hayat tecrübeleri, popüler insanların hayatları, başarı ve başarısızlık hikayeleri, aşk, ayrılık acısı, kitaplar, arabalar; her konuda bilgiler bulabiliyorsunuz bu zengin ortamda.

İşin bir de diğer yüzü var tabii. İnternetle birlikte hayatımıza yeni bir risk de girdi örneğin: İnternet bağımlılığı. Bu sorun dünyanın farklı yerlerinde yaşayan çok sayıda insanın kişiliğini, sosyal yaşamını, iş hayatını, eğitimini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, her yerde doğru ve güncel bilgiler bulamıyorsunuz, bunlara ulaşmak için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor.
İnternet üzerinden tanıştığımız insanlar meselesi var bir de. Yabancılarla iletişim kurarken dikkatli davranmayan insanlar bu yüzden büyük zararlar görebiliyorlar. Kalp kırıklığı, maddi kayıplar, özel bilgilerin veya görüntülerin bir başkasının elinde olması ve daha pek çok sorun yaşanıyor. İnternet ortamında bulunan kötü niyetli insanlar çocuklara da zarar verebiliyorlar.


Çağdaş Bilgiler ismi altında açtığımız blogumuzda ziyaretçilerimize doğru ve güncel bilgiler ve fikirler vermeyi amaçlıyoruz. Bu yolda gittikçe daha doğru, daha verimli adımlar atmayı, daha çok kişiye ulaşmayı ve faydalı olmayı umuyoruz. Bu amaca ulaşıp ulaşamayacağımızı zaman gösterecek tabii ama biz hevesle ve umutla elimizden geleni yapacağız. 

Bilinmeyen Veya Çok Az Bilinen Bazı Çağdaş Güncel Bilgiler

Yorum Gönder

0 Yorumlar