KESİNLİKLE KAYIP ZAMANINIZI DEĞERLENDİRİN



KESİNLİKLE KAYIP ZAMANINIZI DEĞERLENDİRİN


Zihninizin potansiyelini azami seviyeye çıkarma uğraşım hiç bırakmamalısınız. Doğal bir gereksinimi karşılarken ansiklopedi, sözlük ya da kitap karıştırmak “kayıp” zamanı değerlendirmenin çok iyi bir yoludur ve aklınıza kazınacak şeyler sizi şaşırtabilir! Neden yeni bir kelime ya da ücra köşedeki bir krallığın başkentini ya da küşayiş kelimesinin anlamını öğrenmeyesiniz? Beynimizi başkalarınınkiyle cilalama çok iyi gelir.

Akıp giden zamanda savrulmamak için kendimize idealler koymalıyız. İstediklerimize ulaşmamız için planlar yapmalıyız. Çok planlı olmak her zaman işe yaramaz ama genel anlamda planlı olmakta da yarar var.

Bolca müzik dinlemeli, kitap okumalıyız ve hatta yeni yerler keşfetmeliyiz. Bunları boş iş olarak görmeyelim sakın! Bunları yaparken zamanı değerlendirdiğimiz gibi artı zaman da kazanırız. Nasıl mı? Kendimize yatırım yaparız. Tüm bunlar gelecek için kendimize bir yatırım, kendi gelişimizdir.

İnsanları çok fazla kafaya takmamalıyız. Herkes konuşur ve birçoğu boş konuşur. Biz yolumuza bakmalıyız, zaten zaman geçiyor!

Az yeyip çokça spor yapmalıyız! Gözümüz korkmasın! Bu sağlıklı yaşam için yapmamız gereken bir şey. Daha sağlıklı olursak zamanını daha verimli kullanabiliriz.

Mutlaka bir hobi edinmeliyiz. Hem boş zaman değerlendirir hem de yine kendimize yenilikler katarız. Kişisel gelişim bu zamanda en güzel şey!

Yapmayı en sevdiğimiz şey neyse onu yapmak için kendimize fırsat tanımalıyız ve tabii yanında huzur bulduğumuz kişilerin yanında da daha verimli zaman geçirmeye çalışmalıyız. O kişiler hayatın bize birer hediyesidir, mutlaka kaybetmemeliyiz onları!

Doğaya merak sarmalıyız mesela. Ağaçları, kuşları ya da uzayı merak etmeliyiz. Bu merak ile hem zamanımızı değerlendirmiş hem de yine kendimizi geliştirmiş oluruz. Müthiş!

Daha çok sevmeliyiz. Taşı, toprağı, insanı, hayvanı her şeyi... Ve en çok da kendimizi sevmeliyiz.
Çünkü en değerli biziz ve biz olmazsak tüm bu zaman boşa...

Hayat hep bir yarış hali... Güzellik, zenginlik, başarı... Fazla yarış yorar, yorulduk mu biraz da akışına bırakmalıyız ve sadece izlemeliyiz. Her zaman koşmak zorunda değiliz. Yarışa yürüyerek ya da biraz dinlenerek de devam edebiliriz. Kendimizi yormamalıyız. Kendimize değer vermeliyiz. Çünkü bir değerliyiz.

Hala soruyorsan, "Zamanı nasıl doğru değerlendiririm?" diye;
Nasıl istiyorsan öyle yaşa. Çok da kasma. Bu hayat senin, zaman senin, sen ne istersen, nasıl istersen öyle olacak. Sadece sabır ve çaba... Kendin için en iyisini yine sen bilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar