KANIMIZIN YÜZDE 85’İ SUDAN OLUŞUR



KANIMIZIN YÜZDE 85’İ SUDAN OLUŞUR

çağdaş bilgiler


Kanımızın neredeyse yüzde 85’i sudan oluşur ve bu itibarla vücutta besinleri ulaştıran, mikroplarla savaşan, yaralan tedavi eden ve atık maddeleri boşaltan ana taşıma sistemi vazifesi görür. Günde ortalama altı ila sekiz bardak temiz su tüketmek daha canlı kalmanıza ve günlük işlerinize daha iyi odaklanmanıza yardım edecektir. Buna karşılık, yetersiz su tüketimi enerji seviyenizi azaltıp beyin işlevlerinizi olumsuz anlamda etkileyen dehidras-yona sebep olur. Gün boyunca azar azar su(tercihen şişelenmiş) için. Müzik büyüsüyle başıboş kalmış duyuları bir araya getirip tasalı bir zihni dinginleştirebilir.


Besinlerin sindirimi, dokulara taşınması ve hücrelerde kullanılması sonucu oluşan zararlı atıkların atılması ve vücut ısısının düzenlenmesi için su gereklidir. Vücutta yeterince su bulunması yaşam için zorunludur.


Su başta olmak üzere, içecekler ve besinlerin içeriğinde bulunan görünür/görünmez su, "sıvı" olarak tanımlanır ve bireyin günlük sıvı gereksinimi, içtiği su ve içecekler ile yediği besinlerin içindeki su ile karşılanır. Su ve diğer içecekler vücut su dengesinin korunmasında önemlidir. Yaşam için elzem öge olarak tanımladığımız temiz kaynaklardan sağlanmalıdır.

suyun vücuttaki görev ve faydaları

YAŞAMIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN SUYUN / SIVININ VÜCUTTAKİ GÖREVLERİ VE FAYDALARI

Su Ağız kokularını önler

Gün içinde az besin tüketimi ve yetersiz sıvı alımı nedeniyle tükürük miktarı azalabilir. Tükürük üretiminin azalması nedeniyle, ağız temizliği için gerekli olan sıvı yetersiz kalır. Bu durum da, ağız kokusuna neden olur. Tükürük salgısının azalması, kokunun yanı sıra ağız kuruluğuna da yol açar. Ağız kuruluğu ise yutkunma, çiğneme ve hatta konuşmayı bile etkiler.

Saçlara sağlık ve canlılık katar

Yetersiz su tüketimi saç kuruluğuna, kırılmalara, kepeklenmeye ve saç kayıplarına neden olmaktadır. Su sadece nemlendirmez ayrıca vücudu temizleyerek sağlıklı, ipeksi ve parlak saçlara kavuşmamızı da sağlar.

Kas kitlesi fazla olanlar için su daha fazla gereklidir

Spor yaparken sağlığımızı korumak için düzenli egzersiz, düzenli beslenme, düzenli uyku ve yeterli su tüketimine dikkat etmemiz gerekir. Özellikle kas geliştirici antrenmanlar yapanlar için bu dört kural kilit bir öneme sahip. Vücuttaki kas kitlesi arttıkça su ihtiyacının da artacağı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır ve unutulmamalıdır. Antrenman ve egzersizlerin hem öncesi hem de sonrasında içilen su aynı zamanda, kasılmalar ve kramplarla başa çıkmada etkili bir yöntemdir.

Beyinsel faaliyetlerin düzgün ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için su çok önemlidir

Unutkanlık merkezi beyin olduğu için bu organımızı iyi beslemeliyiz. Bunun için yeterli ve sağlıklı su tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Susuzluk unutkanlığın yanı sıra, dikkat süresini ve hareket yeteneğini de olumsuz yönde etkiler.

Annelerin sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmelerine yardımcı olur

Gebelik döneminde vücudun daha fazla suya ihtiyacı vardır. Çünkü bebeğin gelişmesi, anne karnındaki sıvı içinde olur, annenin kan hacmi artar ve bu da daha fazla su ihtiyacı demektir. Sağlıklı bir gebelik dönemi için, annenin artan su ihtiyacını karşılaması gerekir.

Kişilerde ortaya çıkan kabızlığın önüne geçer

Lifli besinler, sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkin bir rol oynar. Ancak ne kadar lifli gıda tüketilirse tüketilsin, yeterince su içilmediğinde, alınan lifler vücutta etkin bir şekilde kullanılmaz. Yetersiz su tüketimi, sindirim sisteminin daha az çalışmasına ve buna bağlı olarak kabızlığa yol açar.

Vücut için en ciddi ve tehlikeli olan stresle savaşır

Beyin dokusunun yüzde 85’i sudan oluşur. Eğer vücudunuzda yeteri kadar su yoksa hem ruhen hem de fiziksel olarak kendinizi stres altında hissedersiniz. Susuzluğa dayanamamamızın sebebi de aslında budur. Susuz kalan beyin dokuları, su içmek için sürekli bir istek duymamıza neden olur ve suya erişimin olmadığı durumlarda kendimizi gergin hissederiz.

Böbrek taşı riskini azaltmaktadır

Yabancı ve zararlı maddeleri vücudumuzdan uzak tutan böbrekler, yeterli sıvı alınmadığı takdirde bu işlemi gerçekleştirmekte zorlanır. Bu durum birtakım böbrek hastalıklarına yol açtığı gibi, minerallerin birikimi de böbrek taşı oluşumuna neden olur.

Kalp dostudur-Kalbin kanı, vücudun diğer organlarına pompalamasında önemli yer oynar

Kanımız, hücreler için gerekli oksijeni ve diğer maddeleri su ile birlikte daha hızlı taşır. Su tüketiminin yetersiz olduğu durumlarda, kan hacmi azalabilir ve bu da dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek kalbe düşen yükü artırır.

Reflünün en doğal tedavi yöntemi sudur

Yaşam kalitemizi çok ciddi oranda düşüren ve tedavi edilmediği takdirde yemek borusu kanserine dönüşme ihtimali bulunan reflü için yeteri miktarda ve iyi su içmek çok önemli. Su içmek bazı hastalarda reflünün etkisini azaltırken, bazı hastalarda tamamen iyileşme dahi görülür.

Yediğimiz besinlerin sindirimini, emilimini ve hücrelere taşınmasını sağlar.
Hücrelerde yaşam ve sağlık için gerekli biyokimyasal tepkilerin oluşmasını sağlar.
Hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin doğru ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.
Metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınmasını ve atılmasını sağlar.
Vücut ısısının denetimini sağlar.
Eklemlerin kayganlığını sağlaması vb. olarak suyun fayda ve görevlerini sıralayabiliriz.

ZİHNİ GELİŞTİRMENİN YOLLARI )


suyun vücuttaki görev ve faydaları
su içmemiz için birçok neden vardır
çağdaş bilgiler
çağdaş bilgiler

Yorum Gönder

0 Yorumlar