İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER | ÖMÜR BİTER İSTANBUL BİTMEZ |


İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER | ÖMÜR BİTER İSTANBUL BİTMEZ |

İstanbul tarihi

İstanbul, Türkiye’de yer alan bir şehrimizdir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarih ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehrimizdir.
İstanbul tarihi, doğal zenginlikleri ve kültürel açısından dünyanın en öde gelen şehirlerinden biridir. Her gün artan nüfusu ve buna bağlı olarak karmaşık bir hal alan tarihi kent dokusuyla kendine özgü bir düzen oluşturmuştur. Genellikle turistik alanlar “Tarihi Yarımada” denilen bölgede toplanmıştır. Batının ve doğunun kesiştiği bu şehrin hemen her noktasında iyi veya kötüyü, güzel ve çirkini, eski ve yeniyi aynı anda ve yan yana görebilirsiniz.
İstanbul’da bir alternatif oluşturabilecek konaklama yerleri mevcuttur.  Bunlardan en çok tercih ve tavsiye edilenler şunlardır:

Favori Hotel
Derpa Suite Hotel Osmanbey
Esans Hotel İstanbul
The Macan Hotel
Expo Mg Apartments İstanbul
Lavanta Hotel
The Elysium İstanbul
Alrazi Hotel
Harbiye Residence gibi tesisler tavsiye edilmektedir.

İstanbul kenti tarihte iki büyük imparatorluğa ve iki kutsal dine merkez olmuştur. Bu geçmişin geride kalan izleri, her ne kadar korunmak için çok özen gösterilmese de, İstanbul şehrin dört bir yanında görülmektedir. İstanbul, hem İslam’ın hem de Ortodoks Hristiyanlığın en önemli mabetlerine ev sahipliği yapmıştır. İstanbul’un gezilecek yerleri arasında yer alan şehrin en ünlü yapıları bir arada yürüme mesafesindedir. Tarihi Yarımada diye ifade edilen bölge Bizans İstanbul’unun sınırlarını oluşturur. Fatih Sultan Mehmet kente at üstünde büyük karşılama töreniyle girmiş ve Ayasofya’yı ziyaret etmiştir. Bu olay ardından bir gelenek olarak kentte ilk ziyaret noktası Ayasofya Müzesi olarak kalmıştır. Ayrıca Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sultan Ahmet Cami, Süleymaniye Cami, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yapılar, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi saraylar, Gülhane Parkı, Emirgan Parkı gibi parklar, meydanlar ve müzelerden oluşan en önemli gezi noktalarını barındırıyor.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Selam, bilgilendirici kısa ve öz bir paylaşım olmuş. Bende yeni açtığım bloğumla aranızdayım, destek ve yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler yazıları takipteyim. :)

    YanıtlaSil
  2. Aramıza hoşgeldiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Başarılar.

    YanıtlaSil