KAPADOKYA'YA HİÇ GİTTİNİZ Mİ?



nevşehir kapadokya, balonlu yolculuk
Kapadoya günümüzde güzel atlar ülkesi anlamına gelmekte ve diğer tarihi yerlere göre çok daha popülerdir. Peribacaları ve gün doğumunda çok şahane görüntüler yakalayabileceğimiz balon turlarıyla da yerli ve yabancı turistlerin odak noktasıdır.  Kapadokyadaki Peribacaları küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılması sonucuyla ortaya çıkmıştır. Bu Peribacaları tarih boyunca ev, kilise ve manastır olarak kullanılmıştır. Kapadokya binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini taşır ve zamanında İpek Yolu’nun en önemli kavşaklarından birisiydi.
Kapadokya her yıl bir çok konser ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sadece bunlarla bitmiyor. Ayrıca Kapadokya da gün doğumunu özel bir konserle izlemek, balon turuna katılmak veyahut bisikletle keşif yapmakta mümkündür.
Kapadokya bölgesi tarih ve doğanın birleşip bütünleştiği bir yerdir. Yazılı tarihi Hititlerle başlıyor. Tarih boyunca çok çeşitli ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü halini alan Kapadokya, İpek yolunun önemli kavşaklarından biri haline gelmiştir. 


nevşehir kapadokya, balonlu yolculuk
nevşehir kapadokya, balonlu yolculuk


Yorum Gönder

0 Yorumlar