Kariyer Planlamasını Nasıl Yapmalıyım?

Kariyer Planlama

* İnsanların çoğu hayatlarında yeterli zamanın olmadığından şikâyetçi olurlar. Ne var ki, var olan zamanlarını da ziyan edebilmektedirler. Hayatımızı hiç olmayan bir küp altını arayarak geçiriyoruz. Aslında hazinelerin çevremizde olduğunun farkında varamadan bu dünyadan geçip gidiyoruz.

* İşler yolundayken kendimizi mutlu hissederiz, bozulunca üzülürüz. Yaşama karşı bu tür bir yaklaşım, güçsüz bir yaşama biçimidir. Dalgalarla sürüklenen dal parçası gibi hisseder aslında insanoğlu. Yani her yöne gidebilir. Ancak, kişiliğini bilen, yapabileceklerini düşünen, azim ve sebat eden kişilerin Allah’ın yardımıyla, başaramayacakları hiçbir engel yoktur.


Hedef Belirleyin…

* Hedef belirleme, Kişiyi hep zinde tutan, heyecan veren ve hayal kurabilmesini sağlayan bir güç sanatıdır. Hayata verdiğimiz değerin aynasıdır. Ortada istenilen bir yol ya da belirlenmiş bir rota olmadığında, kaptan çaresiz denizin ortasında yapayalnız kalan ve ne yapacağını bilmeyen bir görüntü oluşturur. Şöyle düşünelim, Hint okyanusunda, rotasız, pusulasız ve kaptansız bir gemi başıboş dolanır ve bir yerler de karaya oturur ya da fırtınalara yenik düşer. Hedef, bir sonraki adımı görebilmeyi, ufka bakabilmeyi sağlamalıdır. İçinde bulunduğumuz durumu ve gücü realist bir şeklide tahlil etmeli ve buna uygun gerçekleştirebilir hedefler üzerinde yoğunlaşmalıyız.


kariyer planlaması nasıl yapılır


Yorum Gönder

0 Yorumlar